0

Wijngaarden

Tussen het Parc Naturel du Haut Languedoc (natuurpark) en de Middellandse Zee bevindt zich een Zuid-Franse wijngaard die bekend is om zijn cru's en wijnerfgoed. 

Breng uw vakantie door tussen het gebergte en het platteland in de streken van de wijn en de Franse wijnbouwtraditie.
Hun wijnen met gegarandeerde herkomstbenaming (Appellation d'Origine Contrôlée) zijn beroemd: Minervois, Saint Jean de Minervois, Saint-Chinian, Faugères, Côteaux du Languedoc.
Van deze streek kunt u het hele jaar door proeven!


 

Een erfgoed en een wijnbouwcultuur om te ontdekken

Om "bijna" alles te weten te komen over de productie van de wijn: wijngaardwandelingen om meer te weten te komen over de knowhow van de producenten, worden het hele jaar door georganiseerd.
Maak voor een buitengewone vakantie een omweg langs de "folies languedociennes", de domeinen van de wijnhandelaars en de châteaux pinardiers die in de 19de eeuw gebouwd werden door rijke wijnbouwers. Uniek!


Evenementen ter ere van de wijn

Het Festival du Rire et du Vin
Musique au cœur du Vignoble
Les Contes d'automne


Korte tochten door de wijngaarden

Dit wijnbouwgebied wordt beschouwd als één van de mooiste van Frankrijk. Het heeft de vorm van een amfitheater met verschillende niveaus en kijkt vooraan uit op de zee en achteraan op het Parc Naturel Régional du Haut Languedoc (natuurpark).
In elk seizoen zal een mozaïek van landschappen en kleuren u in vervoering brengen.
De wandelingen die begeleid worden door gidsen-natuurkenners, zullen u in staat stellen om de harmonie tussen grond, wijnstok en natuur beter te begrijpen.


De andere verrassingen

De niet te missen stad Minerve
De Abbaye de Fontcaude (abdij) in Cazedarnes
De versterkte dorpen in de vorm van een cirkel Cessenon sur Orb, Saint Genies de Fontedit, Murviel les Beziers, Neffies en Puisserguier.
Het landelijke erfgoed: molens, duiventillen, "secadous" of droogplaatsen voor kastanjes.

Photo Henri COMTE droit web jusqu Oct 2010