0

TAPENADE

Zoals overal in het Middellandse zee gebied is de olijf ook in de Languedoc de koningin van onze garrigue. De olijf is niet weg te denken uit onze keuken en wordt op verschillende manieren (in gerechten) verwerkt.
Tapenade kan op een toastje gegeten worden tijdens de borrel of kan simpelweg op een stukje brood worden gesmeerd. Maar tapenade kan ook als vulling gebruikt worden bij gevogelte. Vaak adviseren we daar een stevige wijn bij te schenken, zoals de Minervois.

HET RECEPT VOOR TAPENADE

© C. Dupuis - OT Marseillan

INGREDIËNTEN:

250 g zwarte olijven zonder pit
50 g gezouten ansjovis
50 g kappertjes op azijn
1/2 teentje knoflook
2 kleine eetlepels olijfolie
een beetje citroensap

BEREIDING:

Spoel de ansjovis af met water en bewaar alleen de filets. Droog de filets goed af en doe ze in een vijzel met de olijven, de kappertjes, de knoflook en het citroensap. Maak alles goed fijn terwijl u de olijfolie erdoor roert.