0

Streek van Thau en streek van Pezenas

In Zuid-Frankrijk aan de Middellandse Zee ligt de "tuin van de zee"!  Bouzigues-oesters, hedendaagse teelt in Sète en wijngaarden van Pézenas.

Kies uw verblijf aan zee of op het platteland. Tussen de badplaats Cap d'Agde, de haven van Sète, het Pézenas van Molière, het bassin de Thau (meer) met zijn mooie vissershavens, ... Beleef uw vakantie aan de hand van smaken en in een kader van prachtige landschappen.

Sète, pittoreske en kleurrijke Franse haven

Sète is de op 2 na grootste haven aan de Middellandse Zee. Het is een kleurrijke stad vol contrasten en met een mix van culturen.

  • Voor de melancholische kunstenaars is er het Musée Georges Brassens (museum), het internationale museum voor bescheiden kunsten
  • Voor de liefhebbers van hedendaagse kunst: l'Ecole sétoise (school van Sète), de beroemde Pierre Soulages en de nouvelle vague met de gebroeders di Rosa (ga kijken naar "La Mamma" op de Place de l'Hospitalet) of Robert Combas die vertegenwoordigd zijn in het CRAC (regionaal centrum voor hedendaagse kunst)
  • Voor de liefhebbers van volksfeesten: het feest van Lodewijk de Heilige op 25 augustus, het "feest van de vissers" genoemd, met watersteekspelen, sardinades (gegrilde sardines) en macaronades (pastabereiding)
  • Voor muziek uit het zuiden: Fiesta Latina of het Festival de Thau

Pézenas, van Molière tot Boby Lapointe

Pézenas was van de 17de tot de 18de eeuw zeer invloedrijk.
Voor een reis in de tijd in de voetsporen van Molière kunt u een bezoek brengen aan Scénovision (een scenografisch museum) en in de straten op ontdekking uitgaan naar de luxueuze voorname herenhuizen.
Printival Boby Lapointe brengt hulde aan deze Franse muzikant-cabaretier die een liefhebber was van woordspelingen.


De smaken van de "Tuin van de zee"

De keuken van het Bassin de Thau (meer) is een reis rond de Middellandse Zee: oesters, mosselen en andere schelpdieren, tielle, bourride van zeeduivel, gevulde mosselen, pijlinktvis, rouille, ... met zon en zee overgoten smaken die het best met plaatselijke wijnen of Noilly-Prat gedronken worden.
De vismijn en de visbank van Sète brengen zowel hobby- als beroepskoks in verrukking.

photo Jacques DEBRU Droit web jusq OCT 2010