0

Steden en dorpen in de Languedoc

De Languedoc is rijk aan zondoorstoofde stadjes met schaduwrijke straatjes. Van Montpellier tot Béziers, en van Sète tot Lodève, vindt u naast een overvloed aan charme en gezelligheid de geneugten van het Zuid-Franse leven, ideaal voor een stadstrip.

Geniet in de mediterrane steden van zonovergoten pleinen, kleurige markten met hun warme aroma's en van de restaurants met hun fraaie schaduwrijke terrassen. In de grootste steden vindt u zelfs een opera vindt. De stadscentra zijn ware doolhoven van voetgangersgebieden, waar de sporen van alle eeuwen naast elkaar te vinden zijn: van middeleeuwse steegjes tot herenhuizen uit de 19e eeuw.

Pézenas - Hérault, le Languedoc © Photothèque Hérault Tourisme - S. Lucchese

 


Het is zowel 's zomers als 's winters goed toeven in de Zuid-Franse steden. De doolhof van beschaduwde middeleeuwse straatjes voert u langs de ateliers van kunstenaars, pittoreske winkeltjes, fraaie herenhuizen en befaamde musea, zoals in Montpellier.

De kleurige pleinen nodigen uit voor een pauze, een moment van ontspanning op het ritme van het mediterrane leven, op het terras van een pittoresk café.

Zowel in Pézenas als in Béziers vormen historie en erfgoed de bijzondere achtergrond voor het dagelijkse leven. De sfeer en de geuren komen volop tot leven tijdens de levendige markten en gezellige feesten,
die vaak muzikaal omlijst worden.

Tradities leven er volop, festivals worden druk bezocht en maken deel uit van een jaarlijks terugkerende cyclus, waarnaar vaak vol ongeduld wordt uitgekeken. Kortom, er is volop te beleven in de steden
aan de Middellandse Zee.