0

Sète, Vijvers van Thau

Ontdek de Sète, Frontignan, Marseillan, Balaruc-les-Bains en vijvers van Thau in Languedoc tijdens uw vakantie in Zuid-Frankrijk, op 3 uur vliegen van Dusseldorf-Weeze, Brussel-Charleroi, Bremen en Rotterdam.

Tussen zee en rotsplanten, wijngaarden en lagunes, tussen Sète, Frontignan, Marseillan en Balaruc-les-Bains, biedt het land van Thau een verscheidenheid aan mediterrane landschappen. De kwekerijen van schaal- en schelpdieren, de visserij en de wijnstokken weerspiegelen het zachte mediterrane leven.
Boek uw verblijf in
Sète, Marseillan, Frontignan of Balaruc-les-Bains

Erfgoed van vijvers van Thau

Geworteld in een duizendjarige geschiedenis, is het land van Thau een land van cultuur en tradities, gezegend met een verbazingwekkend erfgoed.

Ontdekken Sète, het "Venetië van de Languedoc"

© MRW Zeppeline Languedoc

Met kanalen die de stad doorkruisen, de Mont Saint-Clair met haar spectaculaire uitzicht, de pittoreske en kleurrijke vissershaven en 12 km strand beschikt Sète over alle ingrediënten voor een unieke en verrassende ontdekking. L’Île Singulière telt ook een aantal musea, beroemdheden en ateliers van kunstenaars. In het regionale museum voor moderne kunst en het museum voor internationale modeste kunst worden het hele jaar exposities gehouden. Maar deze bijzondere stad eert ook zijn belangrijke inwoners zoals Paul Valéry en George Brasses. Eén museum is helemaal gewijd aan deze muzikale dichters. 

Le St Barth

Deze oude vissersstad, schitterend gelegen tussen de zee en het Meer van Thau, heeft de charme en authenticiteit van haar jachthaven met de hieraan grenzende gevestigde wijngaarden, openlijk bewaard. In 1813 ontwikkelde Noilly Prat, hier vlakbij de kades, in het diepste geheim haar beroemde internationaal gerenommeerde droge vermout. Hier mondt het Canal du Midi, de befaamde prestatie die inmiddels tot het werelderfgoed gerekend wordt, na een route van 241 km uit in het Meer van Thau. Ontdek het buitengewone schouwspel tegenover Mont Saint-Clair in Sète wanneer het kanaal uitvloeit in het Meer van Thau tijdens een mini-cruise van "Les Bateaux du Soleil".

Eten en wijn

Ville de Frontignan

Van zee en lagune tot de heuvels van wijngaarden: in het land van Thau worden fijnproevers rijkelijk bedeeld: de specialiteiten van Sète (tielle, macoranade), de schelpdieren in het Meer van Thau (oesters, mosselen…), de wijn van de zandgronden *Listel* en bovendien Noilly-Prat, de beroemde vermout waarvan de productieruimte in Marseillan te vinden is.
Een andere trots van het land van Thau: de muskaatdruiven van Frontignan. Het Bureau voor Toerisme nodigt u uit voor een twee uur durende ontdekkingsreis te voet. Midden tussen de wijngaarden onthult een gids de geheimen van dit wijnbouwgebied. Tijdens de pauzes proeft u de druivensap, het rozijnenbrood, jams en natuurlijk muskaatwijn!

Natuurvakantie

De Middellandse Zee, het Meer van Thau en het Massive de la Gardiole… Het land van Thau biedt een overvloed aan mogelijkheden om activiteiten te ondernemen met het gezin in het hart van de gevarieerde, goed behouden mediterrane natuur.

Frontignan en Pays de Thau

Op de Middellandse Zee of in de meren, watersportvakanties zijn onvermijdelijk: zeilen, kitesurfen, kajakken of diepzee duiken.
Exclusief: het waterskicentrum in Marseillan biedt een overvloed aan watersport activiteiten waarbij u over het water kunt glijden.
De wandel- en fietspaden laten u dit gebied doorkruisen. Een buitengewone omgeving, met paden kriskras tussen de meren en de zee. Voor groot en klein worden rondleidingen worden rondleidingen aangeboden om de geheimen van deze rijke natuuromgeving te ontdekken. 

Familievakantie

© Sète

De stations van Sete, Marseillan, Balaruc-les-Bains en Frontignan zijn een ideaal startpunt voor een verblijf of een uitstapje in het land van Thau.
Label "Familie Plus", de stad Sete biedt een groot aantal activiteiten voor kinderen.
In Frontignan, de "Balades Nature en P’Tits Ecolos", ontdekken uw kinderen de rijkdom van een beschermde en behouden natuur. De verscheidenheid aan ecosystemen aan de rand van het zoute zeewater, langs het lido of in de uitlopers van het Massif de la Gardiole zullen geen geheim meer voor u zijn.

Welness en ontspanning

© O'Balia

In Balaruc-les-Bains, waar de eerste thermale bronnen van Frankrijk werden ontdekt, vindt u ook O’Balia. O’Balia, de eerste thermale spa aan de mediterrane kust. Deze magische ontspanningsplek biedt u met 2200m2 aan welness een onvergetelijke ervaring.
U verlengt de voordelen van deze unieke belevenis met het complete Thermaliv verzorgingsprogramma op basis van thermaal water uit Balaruc-des-Bains.

Boek uw verblijf

Kies uw verblijfstype in de Languedoc tijdens uw vakantie in Zuid-Frankrijk. Aan zee, op het platteland of in de stad: campings, hotels, villa’s, gîtes, appartementen of vakantieparken…
Boek uw verblijf in
Sète, Marseillan, Frontignan of Balaruc-les-Bains