De pélardon is bijzonder lekker in het voorjaar wanneer het gras groen en sappig is en in het najaar wanneer de geiten smullen van het zachte nazomergras dat geurt naar kastanje en hazelnoot.
6 pélardons fermiers (boerengeitenkaasjes)
2 eieren
50 g paneermeel
6 halve peren op siroop
1 krop rougette de Montpellier-sla (of een andere botersla)
2 eetlepels honing uit de Cevennen
10 g suiker
3 eetlepels water
4 eetlepels olijfolie
1 eetlepel balsamicoazijn
Breek en kluts de eieren.
Rol de pélardons eerst door het ei en vervolgens door het paneermeel.
Verwarm twee eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de pélardons aan elke kant gedurende 30 seconden. Apart houden.
Meng in een andere pan de suiker, het water en de honing. Laten karamelliseren en vervolgens de plakjes peer door de karamel halen.
Maak de sla schoon en was de blaadjes grondig.