0

Languedoc : land van de middellandse zee

Het diverse aanbod aan de Zuid-Franse kust biedt volop mogelijkheden
om uw watersportvaardigheden verder te ontwikkelen.

Hieronder vindt u vier watersportcentra in de Languedoc, met ieder een aanvullend en overlappend
aanbod aan mogelijkheden, om aan ieders wensen tegemoet te komen. Natuur,
tradities, ontspanning, sport, spring in het water!

De baai van Aigues-Mortes

Cours d'optimistes à la Grande-Motte - Hérault, le Languedoc © Olivier Octobre

In het uiterste oosten van het departement ligt de baai van Aigues-Mortes die vooral wordt gebruikt voor instructie en wedstrijden. Hier worden de grote nationale watersportevenementen gehouden. Het hele jaar door vinden hier regatta's plaats, zoals bij La Grande-Motte. Hier vindt u ook het Centre d'Entraînement Méditerranée (het CEM, het professionele trainingscentrum aan de Middellandse Zee) en een groot aantal watersportcentra voor de diverse zeildisciplines zoals in Carnon of Palavas.

De lagune van Thau

Etang de Thau - Hérault, le Languedoc © N. Lejeune

Hier vindt u een schat aan kennis, traditie en historie. Die ziet u terug in de haven van Sète, die een centrale en historische rol speelde aan de kust van de Languedoc, maar ook in de Etang de Thau, een ware binnenzee. Deze lagune is aangemerkt als beschermd maritiem natuurgebied. Nautische activiteiten, schelpdierkwekerijen, beschermde natuurgebieden en historisch erfgoed (de monding van het Canal du Midi): alles werkt in deze wateren in perfecte harmonie samen.

Het westen van de Languedoc

Baptême plongée - Hérault, le Languedoc © Fred Maxant

Tussen Cap d'Agde en de kustplaatsen rond Béziers draait alles om veelzijdigheid. Het keurmerk ‘station nautique’  (watersportplaats) van Cap d'Agde getuigt van de dynamiek van de stad, met zijn vele zeilwedstrijden, scheepvaartbeurzen en kwalitatief hoogwaardige opleidingscentra. Maar er is ook veel aandacht voor duiken, waarbij het accent ligt op de bescherming van het onderwatermilieu.

Het Canal du Midi

Canal du Midi - Hérault, le Languedoc © Jacques Debru

 

Het Canal du Midi, dat tot het nationale erfgoed behoort, is bij uitstek geschikt voor rivierrecreatie. De rivierhavens zijn volop in ontwikkeling en bieden een goed doordacht en kwalitatief hoogwaardig activiteitenaanbod.