0

Haut languedoc

In Zuid-Frankrijk, nabij de Middellandse Zee en de stad Béziers, biedt het middelgebergte van de Hérault verkoelende verblijven.

Uw vakantie in Zuid-Frankrijk, in de Haut Languedoc. Voor geurige wandelingen in de ongerepte natuur van het Parc Naturel Régional (natuurpark), op het kruispunt van het mediterrane klimaat en het zeeklimaat. Voor de meren en bossen, de traditionele gastronomie rond de varkensteelt en het gebruik van de kastanje.

Het Parc du Haut Languedoc (natuurpark), streek van meren, rivieren en warmwaterbronnen 

Het Parc Naturel Régional du Haut Languedoc (natuurpark) is het balkon van de Middellandse Zee.
Het gebergte steekt op zijn hoogste punt 1000 m boven de zeespiegel uit en wordt gekenmerkt door reliëfvormen die op het einde uitzien op de wijngaarden van de laagvlakte. Liefhebbers van toerisme in de volle natuur zullen zich hier thuis voelen!
De geologische verscheidenheid biedt sterk tegen elkaar afstekende en afwisselende landschappen die geschikt zijn voor activiteiten in de volle natuur.
Alle zoetwateractiviteiten kunnen worden uitgevoerd.


De badplaatsen

Lamalou les Bains voor haar kuurinrichting, haar klimaat dat geschikt is om te rusten, haar bruisende bron van Vernière, haar casino en haar operettefestival
Avène les Bains voor de huidverzorging

 


De streek van de levenskunst

Hier worden toeristen als gasten beschouwd.
Of u nu in een gîte rural (vakantiehuisje) of in een "chambre d'hôte" (bed and breakfast) verblijft, de sleutelwoorden zijn gastvrijheid en authenticiteit.
De middeleeuwse dorpen verwelkomen u met open armen
Olargues dat op de lijst van de "Plus beaux villages de France" (mooiste dorpen van Frankrijk) staat; Roquebrun dat "Petit Nice" (klein Nice) genoemd wordt wegens haar microklimaat dat de mimosa laat bloeien!


Typische streekproducten

De raap van Pardailhan, de kikkererwt van Carlencas, de kers of de kastanje van Olargues: Je moet naar de markten gaan om deze typische plaatselijke producten te proeven.


Om de traditie van het gebied te begrijpen  

De Jardin Méditerranéen de Roquebrun (tuin), het Maison cévenole (Cevennools huis) in Saint Gervais sur Mare, het Maison de la châtaigneraie (huis van het kastanjebos), het Ecomusée de l'Abeille (natuurmuseum rond bijen).


Olargues---image-de-contenu----Sabrina-Lucchese.jpg